Matrum med havsutsikt

Ett annorlunda år på många vis.

På grund av Coronaläget har vi ingen ny arrendator för sommarkafeet på Nickebo sommaren 2020. Bilvägen kommer vara därför vara avstängd på grund av alltför många ovälkomna gäster som eldar trots förbudet. Vi har tyvärr haft en hel del vandalisering på byggnaderna och nedskräpning på området. Det kommer fortsatt självklart gå att promenera/cykla ner på området för er motionärer som njuter av naturen. <3
Vi hoppas på nya möjligheter nästa sommar!

Uthyres för fest och bröllop (ej 2020)

På entreplan finns tre matsalar i fil med sammanlagt ca 50 platser. Veranda med 16 sittplatser i  ljuvlig kvällssol.
Balkong i tornet på entreplan.
Stort kök med diskmaskin.
Huset har i dagläget ingen dusch.
Nickebo har egen sandstrand med  klippor och egen brygga. Vedeldad bastu vid vattnet.
Lusthus vid vattnet med plats för dans.
I festhyran ingår ett romantiskt dubbelrum på övervåningen, övriga rum på övervåningen hålls låsta.
Stor gård med plats för gäster.
Städning ingår ej i hyran.
Gästen har fullt ansvar för huset vid uthyrning och ersätter alla eventuella skador. Kontrakt obligatoriskt.

Sommarkafe'

Sommarkafeet är nu stängt.
På Nickebo finns även vintagebutiken IsedorasVintage med fina secondhand kläder, liten loppis och hantverksförsäljning. Öppet under säsong. IsedorasVintage finns på FB och Instagram för mer info. @isedorasvintage
 

Priser

Dagshyra fredagar för minnesstund 8-18 4000 kronor
1 dygn fredag/lördag sommartid 8000 kr
2 dygn 10 000 kronor
inkl ett romantiskt dubbelrum med himmelsäng
vedeldad bastu vid vattnet
Plats för husvagn, tält, husbil, egen strand
Städning ingår ej i hyran, alla lokaler lämnas i samma skick som vid incheckning.
Önskar ni köpa städtjänsten rekommenderar vi Monica och Anna på JASAB städ; http://www.jasabsverige.se/stadning/ 

Bokningar & förfrågningar

Förfrågningar och bokningar därefter via mejl till sjogarden@live.com el formuläret.

En liten rubrik.

loading...

Nickebos historia

Nickebo byggdes 1896 som sommarbostad åt grosshandlare Nicanor Wallin och namnet kommer från hans förnamn.
Från början fanns det även uthusbyggnader med många utedass och även en stallbyggnad vid gården. Dessa revs när den nuvarande övre byggnaden; annexet byggdes 1981.
Nicanor Wallin bodde inte här många somrar pga dålig hälsa och han flyttade också söderut. Men hans barn och släktingar använde gården en längre tid. 1905 övertogs Nickebo av Carl Edelswärd, en mycket originell och känd person som hade herrekiperingsaffär vid Stora Torget i ett gammalt fint trähus som låg där nuvarande Systembolaget finns. Han kallades Kalle Baron. I köpesumman på 10 000 ingick även ”telefonapparat med tillhörande stolpar” Nickebo bör troligtvis ha varit ett av de allra första sommarhusen i Härnösand som hade fast telefon.
Carl Edelswärd överlät gården 1940 med hela markområdet, cirka sex tunnland, till Härnösands stiftsråd för den symboliska summan av 15 000 kronor, i verkligheten en donation. Anledningen till överlåtelsen var följande:
Ungdomsgården Södra Sundet
1937 startade den dåvarande biskopen Torsten Bohlin en penninginsamling för att anskaffa en semestergård för stiftets ungdom. Insamlingen gav cirka 40 000 kronor och för dessa pengar köptes Nickebo, renoverades och byggdes till.  Under 20 års tid användes sedan gården för stiftets ungdomsarbete. Gården kallades då för ”Ungdomsgården Södra Sundet”. En klockstapel byggdes vid vattnet och klockringningen vid flaggans hissande och halande blev en daglig tradition. Domkyrkoförsamlingen kom sedan att under många år arrendera gården och svara för verksamheten här med bland annat café, vandrarhemsverksamhet, konfirmationsläger mm.  Dessutom har det varit midsommarfirande och ibland musikcafe’, gemenskapsträffar. 
Sommaren 2013 var Nickebo stängt, endast midsommarfirande. 2014 hade kyrkan caféverksamhet endast lördag, söndag under sommaren. Det fanns inte ekonomi för Domkyrkoförsamlingen att driva och sköta underhållet på gården. Att ta ett beslut var viktigt; om Nickebo skulle få förfalla eller om en eventuell försäljning skulle ske.
2015 såldes slutligen hela fastigheten Nickebo till Härnösands Schakt och Trädgårdsanläggningar, ett familjeföretag som grundades 1952 och idag drivs av Jan-Erik Skogström med drygt 60-talet anställda. Härnösands kommuns Arbetslivsförvaltning har nu i fyra års tid drivit caféverksamheten så gäster kunnat njuta av Nicanor Wallins fantastiska sommarhus vid havet i Härnösand.